Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Igår, den 24 mars, gick Folkhälsomyndigheten ut med specifika rekommendationer för idrott och träningsanläggningar. Givetvis högst aktuellt för alla våra anslutna kanotföreningar och godkända kanotcentraler.
 
Idag kom beskedet som hängt i luften det senaste dygnet - OS 2020 flyttas fram. Ett beslut som såklart får konsekvenser för Sprint & Para- samt Kanotslalomlandslaget.
 
Mycket är inte sig likt denna vår, runtom i samhället i allmänhet och så även inom kanotvärlden. Men vi paddlar på och nu dukar Aktersnurren upp en möjlighet att stilla utmanings- och tävlingsnerven lite!
 
SKF har kontakt med berörda tävlingsarrangörer och uppdaterar nu om beslut som är tagna utifrån rådande omständigheter.
 
Svenska Kanotförbundet söker nu två nya medarbetare; en Kommunikativ Föreningskonsulent samt en High Performance Manager - Slätvatten Elit. Sista ansökningsdag är satt till 8 april.
 
Idag kommunicerade ICF ut beslutet att alla internationella kanottävlingar t.o.m 31 maj ställs in. Vissa stryks helt medan andra tävlingar kommer att hitta ett datum längre fram.
 
SKF:s krisgrupp har fortsatt dagliga avstämningar för att följa utvecklingen och har kontakt med verksamheter/kommittéer för att rådgöra och fatta beslut om åtgärder. Nedan informerar vi om nya åtgärder och rekommendationer utifrån nuläget.
 
Kanotförbundets årsmöte, som var planerat till den 21 mars, skjuts fram till den 25 april.
 
Fr.o.m. idag samlar vi all information och nyheter med anledningen av händelseutvecklingen på en egen sida.
 
P.g.a. rådande omständigheter har Sprint & Parakanotlandslaget lagt om planen inför tävlingssäsongen 2020. Träningen, satsningen, viljan och målsättningen är dock intakt.
 
Kanotförbundets krisgrupp har satts i beredskapsläge för att följa händelseutvecklingen av coronaviruset och informera om de åtgärder som vidtas.
 
Svenska Kanotförbundet bevakar händelseutvecklingen av coronaviruset och följer rekommendationer från myndigheter samt ev. förhållningssätt från ICF.
 
Som tidigare informerats om var 2019 sista året med Idrottslyftet. Fr.o.m. i år kan föreningar istället ansöka om bidrag för satsningar via inriktningen "Projektstöd till IF".
 
Kanotgymnasiet i Nyköping har drabbats av tunga besked under inledningen av vårterminen. Mats Johansen, en av tränarna, har drabbats av sjukdom. Därutöver har en fuktskada i källarplanet som inrymmer de gemensamma utrymmena upptäckts.
 
Igår invigdes den nyrenoverade "Framgångshallen" samt ett helt nytt idrottslabb på Bosön. Extra glans gav de tio idrottare som numera pryder Wall of Fame, bland dessa en kanotist - Helene Ripa.
 

...hittills under våra 82 år
1 OS-Silver 1984
1 OS-Brons 1996
1 VM-Guld 1982
2 VM-Silver 1981, 1982
4 VM-Brons 1982,1994,1995,1997
1 U23EM-Brons 2019
1 Silver Olympic Hope  2015
3 Brons Olympic Hope 2015,2016

2019 Sprint:
1 U23EM-Brons
1 SM-Guld, 4 SM-Silver
2019 Maraton:
1 SM-Guld, 1 SM-silver
2019 Surfski:
1 SM-Guld

Postadress:
Bråvikens KK - Kanot
Bråviksvägen 57
60385 Norrköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Se all info