Föreningen

Bråvikens Kanotklubb har under flera decenier haft sin verksamhet inriktad mot träning och tävling i kanot på slätvatten, eller så kallad racing eller sprint. På senare år har vi ett ökat antal medlemar som håller på med multisport, elitmotion, och skärgårds- och havspaddling.

Bråvikens Kanotklubb är en gammal anrik klubb som bildades 1937.

Klubben är ansluten till Svenska Kanotförbundet och syftet med klubbens arbete är att främja kanotidrott och friluftsliv. Medlemsantalet är ca 160, med lika många damer som herrar och glädjande nog är alla åldrar representerade.

Kanotklubben ligger vackert belägen vid Bråvikens södra strand vid inloppet till Norrköping och många Norrköpingsbor har där fått sina första kanoterfarenheter.

Verksamheten är i första hand kajakpaddling för alla åldrar. En livlig rekreativ verksamhet erbjuds både sommar och vinter.

Sommartid bedrivs ”Kanotskola”, öppen för alla barn och ungdomar under ledning av erfarna ledare.

Kvällstid erbjuds träning för alla intresserade under ledning av instruktör.

Även motionärer är välkomna. Under vinterhalvåret satsas mer på gymnastik och löpning.
För tävlingsintresserade finns en omfattande tävlingsverksamhet, framför allt ”racing”, d.v.s. tävling på bojade banor. Intresset för att paddla maraton (över20km) ökar stadigt.

Klubbens verksamhet ger ungdomarna en allsidig erfarenhet, som gynnar deras fysiska och sociala utveckling.
Kanot är en olympisk gren och Bråvikens Kanotklubb har genom åren skördat hem medaljer i OS-sammanhang.

Under många decennier har våra ungdomar, juniorer och seniorer märkts i Svenska mästerskap. Flera har dessutom fått landslagsuppdrag och representerat Sverige i VM-, EM- och NM-sammanhang.

Uppdaterad: 24 OKT 2009 11:29 Skribent: ThEd