Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Jocke Lindberg var med och högg i förstaklungan när finalen i Short Track avgjordes idag. Han mäktade inte med att utmana om medaljerna men paddlade in på en mycket fin femteplats!
 
Paddelpasset når nya höjder, efter fjolårets rekordår tas nu ytterligare ett steg i Sverige. När 2019 summeras landar antalet utfärdade Paddelpass på runt 1400 st, glädjande utveckling som ger en god grund för trygg, säker och lustfylld paddling!
 
Dags för en av årets absoluta Maratonhöjdpunkter - VM i Kina hägrar. Fem starka svenska kanotister finns på plats för tävlingarna, på torsdag drar det igång för samtliga!
 
SKF Kanotkonvent har vuxit till en central mötesplats för Svensk kanot. Den 17-19 januari 2020 är det dags igen. Vi hälsar dig varmt välkommen till en inspirerande helg på Bosön!
 
Äventyret blir större, vatten och vind tuffare, överfarterna lite längre och horisonten vidgas för de grupper som får följa med Francois ut på tur.
 
På sina håll i Kanotsverige börjar Parakanot ta plats och det finns goda förhoppningar och möjligheter för ytterligare utveckling! Heldagen "Parasport - från idé till verklighet" ger dig möjlighet och kunskap på just Parasport-temat, passa på!
 
Helgens Kanotslalom-VM bjöd på spänning och svenska framgångar. Isak Öhrström inledde med att säkra semfinalplats direkt i första kvalåket. Väl i semi säkrade han en svensk kvotplats till OS i Tokyo!
 
Från den 1/1 2020 träder beslutet om att föreningar ska begära in begränsat registerutdrag från ledare för barn och ungdomar ikraft. Hög tid att inleda arbetet med denna rutin i föreningen!
 
Jättetävlingen Olympic Hopes utgör en given höjdpunkt för vissa av eleverna vid Kanotgymnasiet. Årets tävling avgjordes i Bratislava där goda prestationer, lärorika möten och mycket inspiration inkasserades.
 
Lilla Sportspegeln besökte gänget på Nyköpings Forspaddlare för att få ta del av deras verksamhet och uppleva tjusningen med Kanotslalom, spana in!
 
På onsdag drar Kanotslalom-VM igång i Spanien. Lagtävlingen är först ut och den svenska truppen med trion Isak Öhrström, Fredrik Wahlén och Max Karlsson är redo för start!
 
Surfski-VM avgjordes i Frankrike under förra veckan. En hel del svenska paddlare på plats, såväl i landslagsform (bl.a. en Junior- och U23-trupp!) som Masterspaddlare.
 
Fjolårssuccén "Mötesplats Mullsjö" kommer (såklart!) tillbaka 2019. Från fredag kväll den 25/10 till tisdag den 29/10 bjuds det in till toppenbra träning, värdefull utbildning och härligt häng med bra gemenskap.
 
ICF avrundar sprintsäsongen med en "Sprint Super Cup" dit de bjuder in några ur världseliten. Idag avgjordes 300 m-distansen i ytterst besvärliga förutsättningar. Den som hanterade skvalpet, kastvindarna och övriga startfältet bäst var Stensils!
 
Har du planer på att uppleva kanottävlingarna på OS i Tokyo nästa sommar!? Då har du chansen, om än väldigt snabba puckar, att förboka garanterad plats redan nu.
 

...hittills under våra 82 år
1 OS-Silver 1984
1 OS-Brons 1996
1 VM-Guld 1982
2 VM-Silver 1981, 1982
4 VM-Brons 1982,1994,1995,1997
1 U23EM-Brons 2019
1 Silver Olympic Hope  2015
3 Brons Olympic Hope 2015,2016

2019 Sprint:
1 U23EM-Brons
1 SM-Guld, 4 SM-Silver
2019 Maraton:
1 SM-Guld, 1 SM-silver
2019 Surfski:
1 SM-Guld

Postadress:
Bråvikens KK - Kanot
Bråviksvägen 57
60385 Norrköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: lenaak.bystrom@telia.com

Se all info